Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΟΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ:   Εκδόσεις Αρμίδα
ΘΕΜΑ:   Παρουσίαση ποιητικής συλλογής

Άρα είχε δίκιο ο Μπωντλαίρ

Οι Εκδόσεις Αρμίδα και ο Κωνσταντίνος Κοκολογιάννης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Άρα είχε δίκιο ο Μπωντλαίρ» την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2011, στις 20.00, στα Καλά Καθούμενα στην Παλιά Λευκωσία.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ηποιήτρια και εκπαιδευτικόςΕφροσύνη Μαντά - Λαζάρου. Ποίηματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκανδρος Σαββίδης.


Άρα είχε δίκιο ο Μπωντλαίρ

«Άρα είχε δίκιο ο Μπωντλαίρ, είναι ο κρυπτογραφικός τίτλος της ποιητικής συλλογής του Κωνσταντίνου Κοκολογιάννη που μας προλαμβάνει συμπερασματικά και μας προκαλεί να κάνουμε ανάστροφη πορεία αποκρυπτογράφησης μέσα από τους στίχους του.
Αντιποιητικός ο λόγος του. Μιλάει νέτα σκέτα και τολμηρά. Δεν υπάρχουν πολλές αναγνώσεις στα περισσότερα ποιήματα, ούτε πολυσημία, λες και απεχθάνεται την ποιητικότητα ως μια ακόμη μάσκα, ως ένα ακόμη ψέμα από αυτά που θυμωμένος καταγγέλλει. Σκληρότητα και τρυφεράδα μαζί.  Πώς προκύπτει η ποίηση; Από το γεγονός ότι ποίηση δεν είναι οι ιδέες του ποιητή αλλά η τέχνη να μας μεταφέρει με λέξεις τις  κινήσεις των σπλάγχνων του». 

Ευφροσύνη Μαντά – Λαζάρου ποιήτρια εκπαιδευτικός



Μικρό απόσπασμα ποιήματος

Περίπατος

Και καθώς το σκοτάδι κυρίευε την πόλη, έκλεισα την πόρτα το διαμερίσματος και
το χαιρέτισα σα να ήταν η τελευταία μου φορά που το έβλεπα.
Έπιασα από το χέρι τη μοναξιά μου και της υποσχέθηκα περίπατο στην πόλη.
Πόρνες universali φύλαγαν τις γωνιές των παλαιών πολυκατοικιών περιμένοντας τον επόμενο πελάτη, κι ας, το ξέρω καλά, μου το είπαν τα μάτια τους,
ήθελαν με τα νύχια τους να γραπωθούν στον τοίχο και να γίνουν κομμάτι του...


Σύντομο βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Κοκολογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Αφού περιπλανήθηκε για 30 χρόνια στην Ελλάδα και την Ιταλία, κατέληξε από το 2007 στην Κύπρο. Ποιήματα του έχουν φιλοξενηθεί σε Ιταλικές Ανθολόγίες και σε Ελληνικά περιοδικά. Ένθερμοςblogger, διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα blogs: Λόγος και Τέχνη (logoskaitexni.blogspot.com), Βιβλίο και Βιβλίο (bibliokaibiblio.wordpress.com) 


Ποιητής: Κωνσταντίνος Κοκολογιάννης
Διανομή: Εκδόσεις Αρμίδα


Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Εκδόσεις Αρμίδα στο 0035722358028.




2 σχόλια:

Κατερίνα Γώγου «Μου μοιάζει ο άνθρωπος μ' έναν ήλιο, που καίγεται από μόνος του»

  Γράφει η Θέκλα Γεωργίου Επιλογή μουσικής Θέκλα Γεωργίου και Κωνσταντίνος Κοκολογιάννης «Ο μόνος τρόπος να ζήσεις και να πεθάνεις είναι να ...